Objectiu de centre: LA RADIO

Objectiu de centre: LA RADIO

diumenge, 17 de febrer del 2013

TORNAM ANAR A L'HORT

Divendres 15 de febrer tornam anar a l’hort. Obsevam:

-Torna a haver-hi papers, plàstics, propagandes i…. moltes males herbes que han envaït el camí per arribar al sembrat.


-Abans d’entrar i des de darrera de la barrera vermella una cosa ens crida l’atenció : hi ha insectes que voletegen per damunt les faveres. Un borino, o borinot,  causa expectació (algú diu que és un “colibrí”), però no, és un insecte, és un borinot que té un aparell bucal xuclador molt vistós i unes ales que produeixen un brunzit especial. Hi ha també abelles.
 
 

 
-Les faveres ho dominen tot. Han crescut molt, tenen moltes flors i ocupen molt d’espai. Al principi no veim fruit, però després fitxant-nos bé veim que ja tenen faves que han crescut a la part baixa de les plantes, encara són molt petites devora les que va dur na Paula a classe.





-Les llenties han crescut a un redol més que als altres llocs. Tenen moltes flors blanques i petitones. A veure si faran fruit!
-Dels ciurons no se’n sap res. Creim que no han nascut ni crescut, però encara hi ha esperances.




- Decidim que aquest hort no pot quedar amb tantes males herbes, sobretot pel caminet i començam a arrabassar. Algunes són difícils d’arrabassar d’arrel, les ortigues piquen molt , però ara ja les coneixem bé i anam alerta. Per una planta molt gran que feia nosa na Llucia ha fet servir la xapeta i així i tot n’ha quedat un tros.





-Al final pareixia una altra cosa, però encara han quedat moltes herbes per llevar.
 
A classe hem parlat de tot el que hem vist i hem fet i ho hem escrit cada un a una pàgina del quadern de Medi a l’apartat que tenim destinat a l’hort. Aquí hi ha unes quantes mostres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada