Objectiu de centre: LA RADIO

Objectiu de centre: LA RADIO

dilluns, 14 de gener del 2013

EL JAI COVETES




Els divendres de 9 a 10,30 hores treballam la plàstica en grups cooperatius. Hem ajuntat els dos grups de tercer i amb quatre mestres: Llucia, Ana Múñoz ,Isabel i Anna, treballam aquesta àrea amb les particularitats de l'aprenentatge col·laboratiu :

-Posar-se d'acord sobre el  que s'ha de fer (pla d'equip)
-Decidir com es farà i què farà cadascú (pla individual)
-Realitzar els treballs i proves individuals i de grup si s'escau
-Valorar els resultats en funció del criteris assumits i explicitat abans.




Una de les feines que treballarem a l'àrea de plàstica durant tot el curs són les activitats derivades de l'objectiu de centre curs 2012-13: La Mar.




Si entrau a l’adreça www. rondallaires.caib.com trobareu Rondalles classificades per edats. Són molt interessants i proposen activitats complementàries molt profitoses i entretengudes.

Nosaltres estam treballant la rondalla  « El Jai Covetes ».
L’hem treballada aprofitant que l’objectiu de centre d’aquest curs es « La mar ».

Des de casa es pot aprofitar per tornar a veure-la seguint la lectura del text narratiu, els diàlegs dels personatges  i recrear-vos en les activitats complementàries.

A Plàstica hem parlat dels colors de la mar i n’han sortit molts i amb molts de matisos, segons si hi ha més fons o menys, arena o algues…. Partint d’aquestes idees hem fet composicions combinant colors amb un de dominant, però incloent-hi els altres. A unes zones dominava el blau fort i a altres el blanc, passant per diferents combinacions de blaus.





 Entre tots hem anat fent trossets de paper i combinant els colors proposats. Finalment hem ajuntant tots els trossos i hem aconseguit una mar multicolor.




A català hem aprofitat que treballàvem la descripció de persones per usar el Jai Covetes i el Dimoni com a personatges per a descriure, després d’haver-los dibuixat a plàstica per incorporar al gran mural que hem començat a penjar al passadís quan ja hem aferrat els trossos que composen la mar.


                        El dimoni                                                El Jai Covetes
     
Estris de pesca que també surten : nansa, ham, volantí, 


Els peixos de la rondalla: El raor és el peix protagonista, però a la nostra mar hi ha uns altres peixos com l’anfós, el serrà, el pagell (..........)  que intentarem conèixer una mica més.

Així és com ens ha quedat en imatge la Rondalla del Jai Covetes. la seva barca, ( el nom de cada una de les seves parts),  els personatges principals, els estris de pesca i.... la mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada